munja
Aktuelnosti
Aktuelnosti
Aktuelnosti
Istorijat
Naši heroji
Media
Kontakti

 

Aktuelnosti

Iz štampe

Nagrade i priznanja

Priče i tekstovi

Galerija slika

 

 

 

 

 

POZIV ZUC
Prije 26.godina, 18. specijalaca, pripadnika Specijalne jedinice MUP-a R BiH - Odreda policije "BOSNA“, dalo je svoje zivote za opstojnost drzave Bosne i Hercegovine. Branili su svoju zemlju od agresije i daleko nadmoænijeg neprijatelja u tehnici i naoruanju, ali ne u velièini srca i ljubavi prema jedinoj domovini. Bilo je to na obroncima uèi i dominantnoj koti Golom brdu iznad Sarajeva. Brdo uè je postalo sinonim za osloboðenje grada Sarajeva od srpskog agresora, a oslobaðali su ga izmeðu ostalih specijalci Odreda policije BOSNA“, zajedno sa Prvom slavnom 111.vitekom brigadom. Svoje ivote dali su za odbranu Drave Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda i graðana, nesebièno je braneæi od agresije. Èasna borba, te hrabrost i uvjebanost, bile su njihove osobine, a odbrana Bosne i Hercegovine bio je, u ta teka vremena agresije, uzvieni zadatak tih gazija.
Nama, njihovim saborcima, ostala je dunost i obaveza da svojim okupljanjem i obiljeavanjem ovog znaèajnog datuma, zajedno sa drugim patriotima, ne dozvolimo da se njihovo junaèko djelo zaboravi, radi nas samih, a i pokoljenja koja æe doæi poslije nas.

U subotu, 27.07.2019.godine, èlanovi Udruenja veterana Odreda policije «BOSNA», evociraæe uspomene i poloiti cvijeæe na mjestu pogibije saboraca.

Pozivamo sve zainteresovane da zajedno odamo potu nasim najhrabrijim pripadnicima, te polozimo cvijece. Kolona vozila u kojoj æe biti uèesnici skupa, kreæe ispred tvornice "Zrak"» u Buca potoku, u subotu 27.07.2019.godine u 16,45 h. Polaganje cvijeca uz prigodan program je na Golom brdu (Zuc) u 17,30
Objavljeno26 Jul 2019 by admin
a