munja
Aktuelnosti
Aktuelnosti
Aktuelnosti
Istorijat
Naši heroji
Media
Kontakti

 

Aktuelnosti

Iz štampe

Nagrade i priznanja

Priče i tekstovi

Galerija slika

 

 

 

 

 

OBILJEZAVANJE POGIBIJE SPECIJALACA NA BRDU ZUC
Prosla je 21.godina od junacke pogibije 18.specijalaca pripadnika Specijalne jedinice MUP-a RBiH, Odreda policije "BOSNA" na Golom brdu na Zuci. Svoje zivote dali su za odbranu Drzave Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda i gradjana, nesebicno je braneci od agresije.
U nedjelju, 27.07.2014.godine, clanovi Udruzenja veterana Odreda policije "BOSNA", evocirace uspomene i poloziti cvijece na mjestu pogibije saboraca. Naime, u toku minulog rata, 27.07.1993.godine, u odsudnoj bici za odbranu grada, na Golom brdu na Zuci, izmedju mnogih boraca Armije R BiH, zivote za nasu domovinu dali su i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a R BiH, Odreda policije "Bosna". Herojska djela, casna borba i odbrana Bosne i Hercegovine bio je, u ta teska vremena agresije, uzviseni zadatak tih heroja. A nama, njihovim saborcima, ostavili su "u amanet" obavezu i duznost da svojim okupljanjem i obiljezavanjem ovog znacajnog datuma, ne dozvolimo da se njihovo junacko djelo zaboravi, radi nas samih, a i pokoljenja koja ce doci poslije nas.
Pozivamo sve nase clanove, da zajedno odamo postu nasim najhrabrijim pripadnicima, te polozimo cvijece. Kolona vozila u kojoj ce biti ucesnici skupa, krece ispred tvornice "Zrak" u Buca potoku, u nedjelju 27.07.2014.godine u 11,00h. Polaganje cvijeca uz prigodan program je na Golom brdu (Zuc) u 12,00h.
Objavljeno25 Jul 2014 by admin
a